Dr. Lauri Wauters

Dr. Lauri Wauters vervolledigde haar opleiding tot Maxillofaciaal chirurg via het  European Face Centre, de dienst maxillofaciale heelkunde van het UZ Brussel, onder leiding van Prof. Mommaerts.

Sinds het begin van de opleiding is haar focus de esthetisch- en orthognatische aangezichtschirurgie. U kan ook terecht bij haar voor verwijdering en reconstructie van huidtumoren in het aangezicht evenals voor speekselklierpathologie.

Zij heeft zich met bijzondere interesse toegelegd, eveneens via verschillende bijscholingen, op de chirurgische technieken voor rhinoplastiek, face- en halslift , blefaroplastiek, oorcorrecties, genioplastiek of kincorrectie en  correctie van de kaaklijn. Ook reconstructie of esthetische correctie middels op maat gemaakte titanium protheses. Hierover heeft zij niet alleen gepubliceerd maar ook een Webinar gegeven voor het pioniersbedrijf Materialise evenals gesproken op meerdere internationale congressen.

Daarnaast schoolt zij zich continu bij in het veld van de niet chirurgische verjongingstechnieken waaronder threadlifting en injectable techieken zoals botulinum toxine, hyaluronzuur fillers, Prophilo en Belkyra behandeling van de dubbele kin.

Voor algemene huidverbetering en verjonging evenals behandeling van pigmentaties, acne, rozacea of eczema maakt zij gebruik van de producten van ZO Skin health. Chemische peelings zitten eveneens in het aanbod. Ook voor voorbereiding van de huid op een chirurgische ingreep zijn de producten van ZO ideaal. Om tot de mooiste resultaten te komen is algemene huidgezondheid essentieel. Dit zijn medische producten en zij kunnen enkel via een arts of huidspecialist verkregen worden.

De orthognatische chirurgie omvat het verplaatsen van de kaken ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de schedel.  Dit ingeval van onvoldoende of overgroei in één of beide kaken.

De correcte stand van de kaken is niet enkel essentieel  voor een normale functie maar ook voor de harmonie van het gelaat. Een neus kan prominent lijken terwijl deze eigenlijk normaal geproportioneerd is, maar het de kaken of de kin zijn die te ver naar achter liggen in het gelaat. Daarom is het belangrijk alle elementen van het gelaat te analyseren en niet enkel te focussen op een klein deel. Dit is de enige manier om tot de beste resultaten te komen. Als Maxillofaciaal chirurg is zij het best geplaatst hiervoor gezien zij ervaring heeft met de chirurgie van alle lagen en structuren van het aangezicht, het bot (de fundering) én de weke delen.

Dr. Wauters luistert aandachtig naar u wensen en problemen en bespreekt graag met u alle mogelijkheden om samen voor u de beste behandeling te vinden.

Maak een afspraak

Bel naar 02 303 66 00

Maak een afspraak

Links

www.zoskinhealth.nl
www.brusselsfacialsurgery.com

Contact

Telefoonnummer: 0474 74 75 76
E-mail: lauri.wauters@brusselsfacialsurgery.com

Betalen

Er kan betaald worden met bank contact.