Disciplines

In Medisch Centrum Meise vindt u een breed aanbod aan zorg. Onze zorgverleners zijn elk specialisten in hun vak en zijn er voor u. Wij vinden het belangrijk dat u zich prettig voelt in ons centrum en eenvoudig diverse zorgverleners kunt bezoeken. Twijfelt u waar u moet zijn? Vraag het ons gerust.

Gastro-Enterologie

Gastro-enterologie, ook wel gastrologie is de wetenschap die zich bezighoudt met ziekten van het maag-darmstelsel. Een gastro-enteroloog wordt ook wel een maag-darm-leverarts of mdl-arts genoemd. Een gastro-enteroloog behandelt uiteenlopende ziekten, zoals ontstekingen, tumoren en galstenen.

Neurologie

Neurologie is een medisch specialisme dat zich met name bezighoudt met de diagnostiek en behandeling van ziekten van de hersenen, het ruggenmerg en de zenuwen. Daarnaast worden spierziekten ook vaak behandeld door een neuroloog.

Orthopedie

Orthopedie is een medisch specialisme dat zich bezighoudt met de behandeling van afwijkingen en ziekten van het steun- en bewegingsapparaat. De oorsprong van de naam komt van het oud-Griekse 'orthos' en 'paedos' en voert terug op het recht laten groeien van kinderen.

Urologie

Urologie is een chirurgische specialisatie in de geneeskunde die zich bezighoudt met voornamelijk operatieve behandelingen van de urinewegen bij de man en de vrouw, en de geslachtsorganen van de man.

Vaatheelkunde

De dienst vaatheelkunde behandelt patiënten met vernauwingen, afsluitingen en verwijdingen van de slagaders, uitgezonderd die van de hersenen en het hart. Ook patiënten met spataders en lymfoedeem worden door ons verzorgd.

Neurochirurgie

Neurochirurgie is de chirurgische behandeling van neurologische aandoeningen. De hersenen, hersenstam, het ruggenmerg, de plexus en perifere zenuwen, alsmede de omhullingen van betreffende structuren zijn doel van de operatieve ingrepen.

Algemene en Abdominale Heelkunde

De dienst algemene en abdominale heelkunde kan u helpen met een heel brede waaier van problemen. Zo kan u bij ons terecht voor chirurgische behandeling van goed- of kwaadaardige aandoeningen van het spijsverteringsstelsel, maar ook voor problemen van de buikwand zoals een lies- of littekenbreuk.